Adatkezelő elérhetősége: Almási Mariann Annamária, contact@almawork.com

Hójelentés a szív mélyéből – avagy, lesz-e olvadás?

  Ott ül az asztalka mellett, kezében gőzölgő kávéscsészéjével. Barátságosan mosolyog, jó megjelenésű, udvarias, ám kissé kihűlt a szíve. Igen, mert tél van.

Ahogy beszél, látom, hogy tele van értékkel, de valami lefagyott benne, talán, mert tél van.

Mikor már egy órája kávézunk, kiolvadt, és látni benne a régi meleget, mint múltbeli halvány emléket. Ez számomra reményteli.

Hallgatom történeteit, és látom, van benne szeretet mások felé, és jó szándék. Ezek mellett persze azt is látom, hogy jó szándéka hajótörött lett, és igen, valamikor ekkor jöhetett a hideg északi szél, az a dermesztő fagy.

***

Bizony vannak körülöttünk halvány, szolid fagyottak, akik évek óta így élnek, csendesen. Az élettel jár az is, hogy jön mindnyájunk történetében egy-egy eset, ami átmeneti időre lefagyaszt.

Ugyanakkor vannak nagyobb telek is, olyanok, melyek szívósak, és amikor már július van, és 40 fok, ez a fajta fagy tarja magát akkor is, ha a bőr izzadt, és már minden gőzölög, forr, ez tartja jegét akkor is, minden áron.   Akkor is, ekkor is.

***

Van, aki tudja, hogy fagyott, csak nem tudja, mit tegyen, vár. Van, aki épp most érzi, hogy eljött az ideje, és elszántan keresi az olvadást. Reméljük, jó helyen, hisz ahogy már a fagyra sem, úgy egy újabb égésre sincs szüksége.

És van, akinek fogalma sincs a fagyról, legalábbis az elméjének. Ő megy, vágtatat át a fagyottak között, szele se érintse, mert ő bezzeg nem ilyen, mert ő tesz ez ellen, mert ő minden ellenére, ha beledöglik is, pozitív.

És igen, biztos Te is találkoztál már néhány "mindenáron" pozitív emberrel. Tudod, ő az, aki csupa mosoly az összejöveteleken, szavai tankönyvszerűen megválogatottak, minden nagyon szép és jó.

Közelében valahogy furán érzed magad, nem tudsz hozzá kapcsolódni, bár amit mond, azzal egyetértesz, ezért csodálkozol te is, miért is vagy bizonytalan abban, hogy  mélyebben megnyílj-e felé, mert bár lehet ő jóindulatú, de érzed, hogy nem teljes valami.

Ha mélyebben nézed, látod, hogy fél. Igen, így van ez akkor is, ha nagyhangú, és tudod, hogy valahogy a felszín biztonságos igazán számára, és ott nincs helye szenvedésnek, mert az pokolian nehéznek tűnik. Ettől még lehet őszinte a társasági vidámsága, mert szeretne ő kapcsolódni, de azok a jégmezők bizony csúszósak…

Tehát minden szép és jó. Csak éppen már nincs a tekintetének mélysége. Nem engedhet be.  Miért? Mert nem nézheti a valóságot teljességében, még nem bírja a csoda-országával folyton ütköző jelent, így leveszi a tekintetét nem csak a világról, benne rólad is. Még nem tud mást tenni. Van számára is kiút, és van segítség, de a fejét neki kell odafordítania, hogy lássa jegét. Ekkor lesz segítsége, ekkor enged a „majd én” önpusztító keménysége.

Valódi öröm, csak valódi élet, teljesebb létezés mellett lehetséges.

Igen, ehhez fontos, hogy lerakjuk a múlt fájdalmait, és ekkor rá kell néznünk. Ezután újat kell kezdenünk. 

Noha erre a belső munkára idő és erő kell, miután döntesz, lesz az is, és nem kell vakon, vagy egyedül csinálnunk.

A döntés felelősségét, viszont nem veheti le rólunk senki. Csakis mi mondhatjuk ki, hogy látom, ez van, csakis mi határozatunk afelől, hogy ebből elég, fontos vagyok magamnak, szembenézek ezzel. Ekkor érkezik az erő, a Lélekerő.

Meg kell érkezünk ide, ha nem akarunk fagyban élni.

Figyelhetem én a hulló havat, akkor válik belső örömmé bennem, ha beletisztulhat fehérségébe a szívem, lelkem ritmusa összhangba kerül a hulló hópelyhek csendes egyszerűségével. Amikor letisztulnak gondolataim, lesz kapacitásom arra, hogy láthassam a csodálatos, egyedi kristályszerkezetet. Hogy látni tudjam a tökéleteset, a gyönyörűséget.

Amúgy csak olyan lennék, mint a hölgy a zebránál, aki azon méltatlankodik, hogy miért épp oda lapátolták a havat, ahová- "Milyen ez a világ! - mordul fel elkeseredetten, melynek érzése már nem jut el szívéig, mert a felháborodása óvja ettől.

Milyen ez a világ? Szerintem olyan, ahol van, aki ellapátolja a havat.

Szeretettel, Mariann                                                                                                                                                                A Lélekerős Vezetők, és a Lélekerős Nők mentora, lelki kísérő

 #Lélekerősnő #Lélekerősvezetés #Lélekamunkában #életintegráció

Lélekerős Nő, Lélekerős Vezető konzulátciókra telefonon egyeztess nálam időpontot, a +36-20/886-47-67-es számon, ahol szívesen válaszolok kérdéseidre is.


Almási Mariann
www.almawork.com
fotó: Pinterest

 

 

Almási Mariann

Szerző

Almási Mariann vagyok, a Lélekerős Vezetők, Praxisépítők, és a Lélekerős Nők mentora, hatékonyságfejlesztő.
Az AlmaWork márka keretében nyújtom egyéni, és csoportos szolgáltatásaimat, személyes, és online formában, hogy a világ bármely pontjáról kapcsolatba léphessünk.

Hozzászólok

Adatkezelési Szabályzat

Tetejére